Veelgestelde vragen

Hoe lang is mijn bedenktijd om een bestelling te kunnen retourneren?

De Wet Kopen op Afstand geeft consumenten 7 dagen om een bestelling ‘op zicht’ te hebben en te mogen retourneren. Klik hier als je je bestelling wilt terug sturen.

Ik zoek een speciale bril en kan hem niet vinden. Wat nu?

Laat het ons weten. Stuur ons bijvoorbeeld een mailtje. De kans is groot dat wij hem gewoon voor je kunnen bestellen.

Maakt u ook zonnebrillen op sterkte?

Natuurlijk! U kunt bij onze fysieke winkel Pierre Eyecare te Hattem gratis uw ogen laten meten en u voor uw wensen perfecte glazen aan laten meten. Liever online? Stuur ons een mail met de sterkte van uw glazen en het montuur dat u wilt en wij zullen met een passend voorstel komen.

Wat is het verschil tussen gepolarizeerde en gewone glazen?

De standaard zonneglazen bieden een superieure 100% UVA/UVB bescherming tegen de zon. Gepolariseerde lenzen hebben een groter vermogen hinderlijke lichtschitteringen tegen te gaan en hebben ook 100% UVA/UVB bescherming. Het verschil is met name te zien bij reflectie van de zon op horizontale vlakken, zoals op de motorkap van uw auto of water.

Wat zijn maten van zonnebrillen en hoe weet ik welke maat ik moet hebben?

De maat van een zonnebril wordt door twee of drie getallen omschreven. Bijvoorbeeld 52/18/140. De maat 52 staat voor de breedte van één glas. De maat 18 is de afstand van het ene tot aan het andere glas, ook wel neusmaat genoemd. 140 is de lengte van de veren of brilpootjes. Deze maat is niet altijd opgegeven.

Of de bril te groot of te klein is, is te bepalen aan de hand van een formuletje, maar is vooral toch een kwestie van smaak. Voor de formule moet u de afstand tussen uw beide ogen weten.

De formule is als volgt: de breedte van één glas + de neusmaat. Deze uitkomst deelt u door de helft van de afstand tussen uw beide ogen. Als de uitkomst kleiner is dan 10, dan zal de bril u waarschijnlijk goed passen.

Heeft u een stijladvies bij een bepaald model gezicht?

Bekijk de afbeelding bij het pasvorm overzicht!

Hoe onderhoud ik een houten bril?

Alle houten brillen wordt behandeld met geheime mix van niet-allergeen, biologische wassen en oliën. Daarna worden ze verzegeld met een transparante lakafwerking. Deze beschermende coating helpt het hout mooi te blijven en handhaaft een goede vochtbalans in het hout welke nodig is om uitdroging en barsten te voorkomen terwijl het ook helpt om water af te stoten. Het wordt aanbevolen deze coating opnieuw aan te laten brengen als u het gevoel heeft dat het hout lichter wordt of uit begint te drogen. Regelmatige toepassing moet helpen beschermen tegen de meeste scheuren en een aanzienlijke verbetering van het uiterlijk en de duurzaamheid van het hout geven. Aanbevolen coatings zijn bijenwas, lipbalsem of notenolie.

Voor de dagelijkse verzorging, is het belangrijk dat houten brillen als ze niet worden gedragen worden bewaard op een veilige plaats. Alle houten brillen moeten worden behandeld als “draagbare kunst”. Een houten bril bewaard u daarom niet in uw zak, uw rugzak, hangend aan uw shirt of blouse, enz.

Blijft een houten bril drijven? Kunnen ze überhaupt tegen water?

Elke houten bril is uniek, net als de hout dichtheid en drijfvermogen van de verschillende soorten hout. We kunnen dus niet garanderen dat ze blijven drijven.

Door de bijzondere afwerking zijn houten brillen waterbestendig. Ze zullen niet beïnvloed worden door zweet en andere kleine hoeveelheden water. Overmatige blootstelling aan water, met inbegrip van – maar niet beperkt tot – onderdompeling, kan er toe leiden dat de bril vervormd.

Bekijk het pasvorm overzicht

Klik op de onderstaande knop voor de bril pasvorm m.b.t. het gezicht.